Házi fagylalt receptek, amiket imádni fogsz

A házi fagylalt készítése remek módja annak, hogy friss és ízletes desszertet élvezhess, miközben pontosan tudod, mi kerül a fagyidba. Íme néhány egyszerű és finom fagylalt recept, amelyeket biztosan imádni fogsz:

1. Vaníliafagylalt

Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín
  • 250 ml teljes tej
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vanília kivonat)
  • 5 tojássárgája

Elkészítés:

  1. A tejszínt, tejet és cukrot egy közepes lábasban melegítsd össze, de ne forrald fel.
  2. A vaníliarudat vágd félbe, kapard ki a magjait, és add a tejszínes keverékhez (vagy használd a vanília kivonatot).
  3. A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
  4. Lassan önts egy kis mennyiségű meleg tejszínes keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
  5. Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
  6. Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.

2. Csokoládéfagylalt

Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín
  • 250 ml teljes tej
  • 150 g cukor
  • 50 g kakaópor
  • 150 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 5 tojássárgája

Elkészítés:

  1. A tejszínt, tejet, cukrot és kakaóport egy közepes lábasban melegítsd össze, de ne forrald fel.
  2. Add hozzá az apróra vágott csokoládét, és keverd addig, amíg teljesen elolvad.
  3. A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
  4. Lassan önts egy kis mennyiségű meleg csokoládés keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
  5. Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
  6. Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.

3. Epres fagylalt

Hozzávalók:

  • 500 g friss eper, megtisztítva és felaprítva
  • 150 g cukor
  • 250 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  1. Az epret és a cukrot tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
  2. Add hozzá a tejszínt, tejet és citromlevet, majd keverd össze.
  3. Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.

4. Mangófagylalt

Hozzávalók:

  • 2 érett mangó, meghámozva és felaprítva
  • 200 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  1. A mangót, tejet, tejszínt, cukrot és citromlevet tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
  2. Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.

5. Karamell fagylalt

Hozzávalók:

  • 200 g cukor
  • 60 ml víz
  • 500 ml tejszín
  • 250 ml teljes tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Egy csipet só

Elkészítés:

  1. A cukrot és vizet egy lábasban közepes hőfokon főzd addig, amíg borostyánszínű karamell lesz belőle.
  2. Óvatosan add hozzá a tejszínt (vigyázz, mert fröcskölhet), majd keverd simára.
  3. Add hozzá a tejet, vaníliát és sót, majd melegítsd, de ne forrald fel.
  4. A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
  5. Lassan önts egy kis mennyiségű meleg karamellás keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
  6. Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
  7. Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.

Ezek a receptek alapanyagok és technikák tekintetében is egyszerűek, de a végeredmény garantáltan ízletes és frissítő lesz. Jó étvágyat és kellemes fagylaltozást!