Házi fagylalt receptek, amiket imádni fogsz
A házi fagylalt készítése remek módja annak, hogy friss és ízletes desszertet élvezhess, miközben pontosan tudod, mi kerül a fagyidba. Íme néhány egyszerű és finom fagylalt recept, amelyeket biztosan imádni fogsz:
1. Vaníliafagylalt
Hozzávalók:
- 500 ml tejszín
- 250 ml teljes tej
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vanília kivonat)
- 5 tojássárgája
Elkészítés:
- A tejszínt, tejet és cukrot egy közepes lábasban melegítsd össze, de ne forrald fel.
- A vaníliarudat vágd félbe, kapard ki a magjait, és add a tejszínes keverékhez (vagy használd a vanília kivonatot).
- A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
- Lassan önts egy kis mennyiségű meleg tejszínes keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
- Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
- Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.
2. Csokoládéfagylalt
Hozzávalók:
- 500 ml tejszín
- 250 ml teljes tej
- 150 g cukor
- 50 g kakaópor
- 150 g étcsokoládé, apróra vágva
- 5 tojássárgája
Elkészítés:
- A tejszínt, tejet, cukrot és kakaóport egy közepes lábasban melegítsd össze, de ne forrald fel.
- Add hozzá az apróra vágott csokoládét, és keverd addig, amíg teljesen elolvad.
- A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
- Lassan önts egy kis mennyiségű meleg csokoládés keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
- Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
- Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.
3. Epres fagylalt
Hozzávalók:
- 500 g friss eper, megtisztítva és felaprítva
- 150 g cukor
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- Az epret és a cukrot tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
- Add hozzá a tejszínt, tejet és citromlevet, majd keverd össze.
- Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.
4. Mangófagylalt
Hozzávalók:
- 2 érett mangó, meghámozva és felaprítva
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- 100 g cukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- A mangót, tejet, tejszínt, cukrot és citromlevet tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
- Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.
5. Karamell fagylalt
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 60 ml víz
- 500 ml tejszín
- 250 ml teljes tej
- 5 tojássárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Egy csipet só
Elkészítés:
- A cukrot és vizet egy lábasban közepes hőfokon főzd addig, amíg borostyánszínű karamell lesz belőle.
- Óvatosan add hozzá a tejszínt (vigyázz, mert fröcskölhet), majd keverd simára.
- Add hozzá a tejet, vaníliát és sót, majd melegítsd, de ne forrald fel.
- A tojássárgákat keverd össze egy tálban.
- Lassan önts egy kis mennyiségű meleg karamellás keveréket a tojássárgákhoz, folyamatos keverés mellett, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.
- Főzd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik (ne forrald fel).
- Szűrd le a keveréket, hagyd kihűlni, majd öntsd egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot az utasítások szerint.
Ezek a receptek alapanyagok és technikák tekintetében is egyszerűek, de a végeredmény garantáltan ízletes és frissítő lesz. Jó étvágyat és kellemes fagylaltozást!