Használja ki munkahelyi csapata különbségeit, hogy a legjobbat hozza ki belőlük

Egy probléma megoldásáról tárgyal a csapatával, és szeretne megbizonyosodni arról, hogy a probléma nem fordul elő újra? Egy ember javasolhat megoldást, de lehet nincs sok beszélgetés erről. Lehet, hogy talált megoldást, de lehet, hogy csak egy tünetet orvosol, nem megoldást jelent. Több beszélgetést kellett volna folytatni, hogy a csapat a legjobb megoldást találja ki.

A beszélgetésnek konstruktívnak és tiszteletteljesnek kell lennie, különösen azért, mert egyes ötletek megvalósíthatóbbak, mint mások. A tartalmas beszélgetéshez: 1) a csapattagoknak biztonságban kell érezniük magukat, hogy kifejtsék véleményüket a csoportnak; és 2) a csapatnak olyan egyénekből kell állnia, akik jártasak szakterületükön. Azt hisszük, van egy harmadik tétel is: sokszínű egyéniségek. És ha azt mondjuk, sokféle, a nem és a faj csak az első lépések. A nemzeti származásra, a szexuális irányultságra és az összes többi tulajdonságra gondolunk, amelyek mindannyiunkat különbözővé tesznek. Minden egyén sajátos tudással és munkatapasztalattal rendelkezik, és ezt olyan dolgok határozzák meg, mint a személyiségünk, a hátterünk, sőt a gyermekkorunk is. Mindezek a dolgok egyedi és értékes perspektívát adnak számunkra.

Még egy olyan hétköznapi kérdésre is, mint például: „Hogyan egyem meg a legjobb gabonapelyhet?” több válasz is van. A legtöbben egy tál gabonát öntenek, majd tejet adnak hozzá. Néhányan először a tejet öntik, majd hozzáadják a gabonát. Mások pedig leöntenek egy tálba kétféle gabonát, vagy inkább mandulatejet használnak. Lehet, hogy nem vette figyelembe ezeket az ötleteket, de az egyének meg tudják indokolni, miért a legjobb az ő útjuk. Tehát a végső döntés meghozatala előtt meg kell kérdőjelezni a feltételezéseit és a gondolkodási folyamatát, meghallgatva (és kipróbálva) különféle ötleteket.