Hálózati rémálmok? Az online hálózatépítésnek nem kell kísértetiesnek lennie!

Kérdezzen meg bárkit, hogy mi a legkevésbé kedvelt része az álláskeresésben, és valószínűleg azt fogja mondani, hogy a „hálózatépítés”. Bár minden szakembernek, nem csak az álláskeresőknek, aktívan ki kellene építenie szakmai hálózatát, semmi sem segíthet úgy munkát találni, mint egy erős online hálózati stratégia.

Az online hálózatépítés legyen az álláskeresés alapja. Ez legyen a fő hangsúly, a prioritás. Az erős hálózati stratégia segít abban, hogy új vállalatba lépjen be, lehetővé téve, hogy körbejárja a munkaköröket és elkerülje az ATS -t. Egyszerűen ez a legjobb és leghatékonyabb módja annak, hogy új állást találjunk. Ha a hálózatépítés gondolata megijeszti, biztosan nincs egyedül. De ahhoz, hogy megtalálja a következő állását és növelje karrierjét, le kell győznie félelmeit, és prioritássá kell tennie az online hálózatépítést. Íme néhány dolog, amit tudnia kell az online hálózatépítésről, mielőtt elkezdené építeni szakmai hálózatát a karrier és az álláskeresés sikere érdekében. Az online hálózatépítéssel könnyebben találkozhat emberekkel, és felveheti őket szakmai hálózatába. De ha több száz vagy akár ezer emberrel áll kapcsolatban a LinkedIn-en, akkor hány emberrel beszél rendszeresen? Hány ilyen kapcsolattal van tényleges szakmai kapcsolattal rendelkezik? A szakmai hálózat kiépítése során ne feledje, hogy a minőség mindig jobb, mint a mennyiség. Mit ér a sok kapcsolat, ha nem adnak semmilyen értéket, és ön sem ad nekik értéket?

A tanított hatékony álláskeresési stratégiák egyik szempontja az interjúk listája, amely a 10-20 legjobb vállalatot tartalmazza, ahol szívesen dolgozna. Az interjúk listája segítségével célzott álláskeresést végezhet úgy, hogy proaktívan megpróbálja behálózni az utat ezekbe a vállalatokba a jelenlegi vagy korábbi alkalmazottak megszólításán keresztül.