Fájdalomcsillapító spray az övsömör panaszainak kezelésére

Az övsömör és a bárányhimlő nem hiába vannak egylapon említve, ugyanis a kettő között szoros kapcsolat áll fenn. Mindkét betegség hátterében ugyanaz a vírus áll, mely nem más, mint a herpeszvírusok családjában megtalálható zoster vírus.

Fájdalomcsillapító spray nagy segítséget jelenthet a panaszok helyi kezelésében. érdekesség, hogy az övsömör kizárólag azokat fenyegeti, akik korábban már átestek a bárányhimlőn. Alapvetően az egyik betegség létrehozhat egy másodikat. Habár az övsömör csak a test kisebb részén jelentkeznek, azonban a kellemetlen tünetek megnehezítik a mindennapokat. Ilyenek például a vörös kiütések, viszketés, fájdalom, égő érzés, fáradtság, fejfájás és folyadékkal teli hólyagok. Az övsömör legelső tünete a fájdalom, mely sokak esetében rendkívül intenzív lehet. A kiütések csak ezt követően jelennek meg. Általában a kiütések hólyagok formájában jelennek meg a törzs bal vagy jobb oldalán. Az idegpálya mentén, ahol a gerincvelői érzőidegdúcban lévő vírusok aktivizálódnak. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy az övsömör az arcon is megjelenik, a szemet érintve pedig látásromlás következhet be.

A legtöbb ember élete folyamán csak egyszer kapja el az övsömört, mely körülbelül kettő-hat hétig tart, azonban a többszöri fertőzés sem kizárható. Az övsömör kialakulása nem teljesen tisztázott. Elképzelhető, hogy a fertőzésekkel szembeni immunitás csökkenése áll a háttérben, ahogy öregszenek az emberek. Erre azért következtetnek a szakértők, mert az övsömör elsősorban a legyengült immunrendszerű embereket és az idősebb felnőtteket érinti. A panaszok enyhítése érdekében számos terméket érdemes lehet bevetni, köztük a természetes összetevőket tartalmazó Dolixirt is, melyet közvetlenül a panaszok helyén lehet alkalmazni.