Ezek a jelei, hogy még nem vagy túl az exeden

Egy párkapcsolat vége csak a legritkább esetekben békés és nyugalmas. A legtöbbször – legalább – valamelyik fél sértve és megbántva érzi magát, így aztán ez az időszak általában egy igazi érzelmi hullámvasút.

Ám ha csak nem történik valami igazán súlyos, és megbocsáthatatlan, akkor miután a kedélyállapot egy picit visszaáll a normális kerékvágásba, akkor általában felmerül a gondolat, hogy nem is volt olyan rossz a másikkal és talán érdemes lenne megpróbálni újra. Ez azonban az esetek nagy részében – na jó, legyünk őszinték: minden esetben – rossz ötlet, hisz egy pár mindig okkal szakít és ha már idáig jut a kapcsolat, akkor szinte biztos, hogy jobban járnak, ha külön utakon folytatják. Ám az érzelmeknek olykor elég nehéz parancsolni és bár ilyenkor jönnek a barátok és támogatnak, tényleg csak az idő az, ami végül enyhülést hozhat. Persze szerencsés, ha ilyenkor kiemelt figyelmet fordítunk saját magunkra, megtanuljuk – újra -, hogy egyedül is lehetünk boldogok, hogy aztán hosszú és rögös út után végre hónapokkal később úgy érezzük, hogy túl vagyunk a másikon. De vajon valóban túl vagyunk? Vagy csak szeretnénk elhitetni magunkkal, hogy így van?

Nos annak, ha valaki tudat alatt még mindig nem zárta le a kapcsolatát – vagy reménykedik az újrakezdésben -, annak bizony vannak jelei, amiket mi magunk ugyan nem tudunk, vagy nem akarunk észrevenni, másoknak azonban feltűnik. Az egyik ilyen az, ha túl sokat beszélünk az adott személyről. Ezt különösebben magyarázni sem kell, hisz egyértelműen azért csináljuk ezt, mert még állandóan ő jár a fejünkben. Sokkal árulkodóbb azonban, ha épp ennek az ellenkezője igaz, azaz a jelenlétünkben szóba se lehet hozni az illető nevét. Ugyancsak fogjunk gyanút, ha képtelen vagyunk megszabadulni az emlékektől. Ha őrizzük a tőle kapott ajándékokat, vagy fizikai fájdalmat okoz egy-egy kép kitörlése, akkor az még mindig azt jelenti, hogy egyelőre túlságosan fontos szerepet tölt be az életünkben az exünk.