Etikett tippek a karácsonyi ünnepekre

A karácsony az egyik legfontosabb ünnep a keresztények számára világszerte, de egyben az egyik legstresszesebb ünnep is lehet. A zsúfolt bevásárlóközpontok és az emberek elvárásai között fennáll annak a veszélye, hogy csalódottnak érezzük magunkat, ami feszültséghez és rossz viselkedéshez vezethet.

Kerülje el, hogy ez megtörténjen: tartson szüneteket, hogy átgondolja, miről is szól az ünnep. A karácsonynak lényegében semmi köze a hosszú sorban álláshoz, a túl sok iváshoz vagy a drága ajándékok várakozásához. Értelmesebb és kifizetődőbb másokra gondolni. Azok, akik ünneplik a karácsony valódi jelentését, eltölthetnek egy kis időt imával. Szánjon rá néhány percet, és élvezzen néhány csendes pillanatot gyermekeivel, hogy elkerülje, hogy feszültsége hatással legyen rájuk. A legtöbben szívesen kapnak karácsonyi képeslapokat. Nem kell bőbeszédűnek lenni, de egy szép gondolat az aláírása felett feldobhatja valaki napját. Bár rendben van, ha van egy ünnepi hírlevél is, legyen rövid és pozitív.

Ha valaki meghívta egy ünnepi vacsorára, bulira vagy éjszakára, legyen kedves vendég, és ügyeljen a modorára. Ne felejtsen el ajándékot vinni. Ha leejt vagy kiönt valamit, legjobb tudása szerint takarítsa ki, és értesítse a házigazdát vagy a háziasszonyt. Ajánlja fel a takarítási számla költségeit. Köszöntsön mindenkit az ajtóban, és beszélgessen mindenkivel. Mutassa be a vendégeket egymásnak. Mindenki számára legyen sok étel és tevékenység. Itt az ideje a legjobb edények és evőeszközök használatának. Előző nap készítsen elő minél többet, hogy vendégeivel együtt élvezhesse a bulit. Tartsa szemmel mindazokat, akik alkoholt isznak, és soha senkit ne engedjen vezetni, ha túl sokat ittak. Ha valaki felajánlja, hogy segít a takarításban, adjon neki egyetlen feladatot, majd köszönje meg.