Aktívszenes szűrőbetét online rendelése egyszerűen

Noha a szénszűrésnek számos különböző módszere létezik, a szénszűrők gyakran három kategóriába sorolhatók: granulált aktívszén-szűrők (GAC), szénblokkszűrők és radiális áramlású GAC-szűrők. Mindezek a szűrők finomra őrölt szénből állnak, amelyet hővel vagy gőzzel kezeltek. Ez a folyamat „aktív szenet” hoz létre, ami hatékonyan növeli a felületet, és megnyitja a pórusokat az elemben a nagyobb adszorpció érdekében.

Aktívszenes szűrőbetét online vár mindenkit a bolt.agroviz.hu weboldalon méghozzá a lehető legkedvezményesebb áron. Ahogy a neve is sugallja, a szemcsés aktívszén szűrők egyedi szemcsékből állnak, amelyek könnyű csatornát biztosítanak a szűréshez. Ezek a szűrők kiváló vízáramlási sebességet biztosítanak, miközben fenntartják a megfelelő szűrést. Ellenkező esetben a víznek csak egy áramlási csatornája van, ami azt jelenti, hogy a szennyeződések átjuthatnak rajta, mivel a pórusoknak kevesebb ideje és felülete van az adszorpcióhoz. A szénblokkszűrők sűrűbb szerkezetben használják fel az aktív szenet. A szemcsés szenet összenyomják, és szilárd, porózus széndarabot képeznek. Ez nagyobb kapacitást tesz lehetővé, mivel a víznek sokkal nagyobb felülete van átfolyni, de az áramlás sokkal korlátozottabb, mint egy GAC-szűrőé.

Végül a radiális áramlású GAC szűrők egyesítik a GAC ​​és a blokkszűrő előnyeit, így olyan terméket hoznak létre, amely nagy kapacitással és nagy áramlási potenciállal rendelkezik. Az aktív szén és a katalitikus szén közötti különbség egyszerűen egy további kezelési folyamat, amelyen az aktív szén keresztülmegy. A katalitikus szén szintén átmegy az aktiválási folyamaton, de ismét katalizátorrá kezelik. Bővebb leírásért nem árt benézni a bolt.agroviz.hu-ra, és itt a teljes szénszűrő kínálatot is megtekintheti.