A munka elhagyásának első jelei

Ha úgy érzi végre készen áll arra, hogy elhagyja a régi munkáját, nehéz lehet a test és az elme elkötelezettsége. Híresek vagyunk az apátiáról, a figyelmen kívül hagyásról és az elhatárolódásról, miután megtörtént a továbblépés.

Valójában néhány rövid idejű munkavállalóról ismert, hogy minden munkahelyi szabványt kidobnak az ajtón. Későn kezdenek megjelenni, hosszú személyes hívásokat folytatnak, és nyilvánvalóan tiszteletlen hozzáállással rendelkeznek. Ezt mindannyian láttuk (és talán még magunk is megtettük). Professzionális és személyes márkánk folyamatosan jelen van, nemcsak akkor, amikor egy munka közepén vagyunk, hanem a kilépéskor is. Az, hogy hogyan távozunk, ugyanolyan fontos a karrierünk szempontjából, mint az, hogy milyen jól teljesítünk, ha teljes mértékben elkötelezettek vagyunk pozíciónkban. Itt az ideje, hogy maradandó benyomást hagyjon maga után, és arra késztesse őket, hogy ne engedjék el önt. Még akkor is, ha gyűlölte a helyet és mindenkit benne, soha nem tudhatja, mit hoz a jövő; nem lenne jó ezt a régi hidat felégetni. Érdemes lehet referenciákat, ajánlásokat vagy akár munkát találni valamikor ugyanitt.

Valójában kétféle változás létezik. Az egyik forma a tényleges cselekedet, például a munkahely elhagyása vagy a költözés. A másik forma a belső átmenet vagy érzelmi összetevő. A változás e két formája nem feltétlenül jelenik meg egyszerre. Amikor minden olyan folyamaton átment, amely az induláshoz vezetett, a döntés meghozatalakor az érzelmi vonat elhagyta az állomást. Kezdi magát úgy tekinteni, mintha kevésbé lenne a része annak a helynek, ahol éppen van, és inkább a jövő részének tekinti magát. Elkezdi függetleníteni magát. Amikor ez megtörténik, hacsak nem tud róla, az általunk említett többi viselkedés elkezd előjönni, mert már nem annyira ragaszkodó a munkához.