A megfelelő keresztelő etikett

Van olyan gyermeke, akit hamarosan megkeresztelnek vagy részt veszel egy ilyen istentiszteleten? Ez egy különleges időszak minden érintett életében, beleértve a jelenlévő családtagokat és barátokat is. Mindenkinek meg kell értenie ennek az eseménynek a jelentőségét, és tudnia kell, hogyan kell cselekednie.

Bármely életkorú személy megkeresztelhető vagy megkeresztelkedhet, bár ez az alkalom általában inkább csecsemőkhöz vagy nagyon kisgyermekekhez kötődik. A keresztelés a katolikus egyház hét szentségének egyikét képviselő szertartás része. Ennek az ünnepnek a hagyományos megjelölése az, hogy a keresztelő alkalmával megkereszteltetik a gyermeket. Azt is fontos megjegyezni, hogy ezt a szolgálatot jellemzően keresztények gyakorolják, de sok vallás kínálja a szertartást. Amint tudja, hogy szeretné, ha gyermekét Istennek szentelnék, forduljon a gyülekezeti hivatalhoz. Olyan információkat kell megadnia, mint a születési dátum, a gyermek neve, a szülők neve, valamint a keresztszülők vagy a szponzorok neve. Minden egyház kérhet további adatokat, szokásai szerint.

Tájékoztassa a lelkészt vagy az adminisztratív személyt, hogy várhatóan hány ember lesz jelen, hogy szükség esetén intézkedhessenek. Ez magában foglalhatja azt, hogy az istentisztelet alatt le kell ülni, és ki áll majd a gyermek mellett a keresztelés alatt. A legtöbb templom megengedi, sőt bátorítja a vendégeket a szertartáson való részvételre. Kiküldheti hivatalos, e-mailes vagy szóbeli meghívását. Mindig jó ötlet útmutatást adni mindenkinek, aki nem ismeri az egyház szokásait, és legyen hajlandó válaszolni a kérdésekre. Ne késsen. Valójában jó ötlet, ha a megkeresztelendő gyermek családja néhány perccel korábban érkezik a templomba, hogy mindenki együtt ülhessen. Egyes esetekben a templom lefoglalják az ülőhelyet, ezért ezt előzetesen beszélje meg a pappal.