A legnépszerűbb kisvárosok Angliában

A legjobb angol kisvárosok kiválasztása nem könnyű feladat, mivel számos található meg belőlük. Egytől egyig elbűvölőek és azonnal megragadják a turisták szívét.

A történelmi halászfalvaktól kezdve a Cotswold bájjal teli városokig Anglia egyedinek mondható. Elbűvölően görbe épületekről, nádtetős házakról, csobogó patakokról és kertekről beszélünk, amelyek olyan szépek, hogy azt hihetnénk tündérek készítették őket. Nem csoda, hogy Anglia a világ egyik leglátogatottabb országa. Castle Combe-ba belépni olyan, mintha visszamennénk az időben. Senki sem vitathatja „Anglia legszebb városa” hírnevét. A méz színű Cotswold-kővel épített, tökéletesen megőrzött házak és friss virágokkal szegélyezett keskeny járdák lenyűgöző látványt nyújtanak. A szépség szinte minden kereszteződésben megtalálható ebben a történelmi faluban.

Painswick városa is csodálatos látványt nyújt az ide látogató turistáknak. A Szent Mária templomkertben járva még a legnagyobb cinikus is meghökken. Nehéz betelni a macskaköves utcákon való járásból, különösen, ha bájosan görbe házak szegélyezik őket. Brightontól nyugatra, Rye egyaránt békés és festői. Ez az erődített dombtető város hihetetlen tájra és folyóra nyújt kilátást mindazoknak, akik ellátogatnak ide. Míg Harry herceg és Meghan Markle királyi esküvői helyszínként további hírnevet kapott, Windsor évszázadok óta népszerű turisztikai célpont. A fő ok, amiért az emberek ide özönlenek a Windsori vár. Ez a világ legnagyobb kastélya, amely a királynő hétvégéjeként és nyaralójaként is szolgál. Ez a királyi rezidencia egy domb tetején fekszik, és a híres Szent György-kápolna ad otthont neki. Ahhoz, hogy elérje, fel kell sétálnia egy csinos, kanyargós utcán, boltokkal szegélyezve. Készüljön fel arra, hogy a vár elé érve sorban kell állnia, mivel a biztonsági és a bejelentkezési folyamatok eltartanak egy ideig.