A legjobb padlómegoldások, ha kisállatai vannak

A kisállattulajdonosok padlóproblémája kettős: a lábkörmökkel vagy karmokkal rendelkező háziállatok által okozott károsodás, valamint a folyékony vagy szilárd „balesetek” okozta foltosodás, amely alkalmanként szinte minden háziállatnál előfordul.

Ezek a kombinált problémák kizárhatnak bizonyos padlóburkolatokat, hacsak nem áll készen a gyakori és alapos tisztításra, valamint a teljes padlóburkolat időnkénti cseréjére. A szőnyeg például nehéz padlóburkolat olyan otthonokban, ahol sok háziállat van, mivel a foltok beszivárognak, és a karmok feldarabolhatják a rostokat. A felső kategóriás keményfa padló szinte biztos, hogy megkarcolódik, és az aktív kutyák támadása miatt újra kell festeni. A leginkább háziállat-álló padlóburkolat az lesz, amely teljesen nedvesség- és foltálló, és ellenáll a karmok és lábkörmök okozta sérüléseknek, de előfordulhat, hogy az ilyen padlóburkolatok nem érik el az Ön tervezési céljait. Még jobb, ha a padló csúszásmentes, hogy elkerülje kedvencei sérülését. Ha van házi kedvence, akkor a megfelelő padlóburkolat kiválasztásakor egyensúlyba kell hozni a tervezési preferenciákat, az állatok által okozott károkkal szembeni ellenállást, valamint az anyagok rendszeres időközönkénti cseréjét vagy mélytisztítását.

A betonpadlót néha durvának és iparinak tekintik, de a felfogások változnak, és a beton kiváló padlóburkolat lehet sok otthonban, különösen a modern dekorációval rendelkezőkben. A beton sokféle módon kezelhető, beleértve a polírozást, textúrát, festést és kémiai kezeléseket, amelyek segítségével számos vizuális hatás érhető el, amelyek jól működnek a modern és kortárs nappali stílusban. A beton kemény, és ha le van zárva, gyakorlatilag nem ereszti át az állatok foltjait. A felület keménysége a nappaliban is enyhíthető díszszőnyegek és területi szőnyegek segítségével. Ha ezeket a darabokat kedvencei megsértik, elég könnyen moshatóak vagy kicserélhetők.