A legfőbb öltözködési stílusok – A tiéd milyen?

Minden ember megpróbálja kialakítani az egyéniségéhez illő öltözködési stílust. Több stílust is kombinálhatunk az alkalomnak megfelelően, de fő jegyeiben maradjunk meg egy stílus mellett. Kialakulatlan személyiséget jelez a különböző stílusok állandó váltogatása.

Öltözködésünket befolyásolja életvitelünk. Más stílus illik egy mozgalmas, sok mozgással járó és más nyugodtabb tevékenységet végzőkhöz. Mérlegelni kell, mennyire fontos a kényelem az öltözködésben, valamint, hogy milyen benyomást szeretnénk kelteni például munkahelyen, üzleti partnerekkel szemben. És ami még fontos: megjelenésünknek mely jellemzőjét szeretnénk megmutatni, vagy épp eltakarni. A klasszikus stílus követői számára fontos a minőség, az egyszerűség és az elegancia.  divat másodlagos. Ez a stílus az irodai munkát végzők ismertetőjele. A legtöbb hivatalban, irodában hol ügyfelekkel kell kapcsolatot tartani, a klasszikus stílus az elfogadható megjelenés. A sportos stílus a kényelmet előtérbe helyező, aktív életmódot élő emberek ismertetőjegye, akik z eleganciát kivételes alkalmakra tartogatják. Szabadidős tevékenységekhez és kényelmes öltözködést igénylő munkakörökben kiváló ez az arculat.

Az időtlen stílus a klasszikus és a sportosan elegáns stílus között áll. a kényelem és az elegancia egyformán fontos, az időtlen stílusú hölgyek ruhatárának minden darabja kombinálható, kevés, de összeillő színekből áll. Ez a külső tökéletesen alkalmas a tanárok, orvosok számára, decens, ízléses de lezserebb megjelenést biztosít számukra. A romantikus stílus követőinek ruhatára tele van kiegészítőkkel, sálakkal, ékszerekkel. Jellemzően a kreatív munkát végzők, kisgyerekkel óvónők és a művészek stílusa. A drámai stílus a merész, feltűnést kedvelő, extravagáns nők megjelenésére jellemző. A művészek és a magabiztosságot sugárzó üzletasszonyok számára megfelelő viselet. Az alapstílusok kombinációja végtelen számú. Az itt felsorolt stílusok csak ízelítő a lehetséges stílusirányzatok közül.