A dalszerző kreatív – az énekes nem annyira

A countryzenés dalszerzőknek óvatosnak kell lenniük, amikor olyan híres énekesnőkkel dolgoznak együtt, akik kevésbé tehetségesek a dalok írásában, de hozzák a szükséges sztárerőt, hogy vonzzák a rajongókat – és ami a legfontosabb, hogy a dalt először rögzítsék – állítja a kutatás.

Egy 39 sikeres countryzenés dalszerző tanulmánya megállapította, hogy két stratégiát alkalmaznak a nevesebb művészekkel való kreatív együttműködés irányítására. „Vannak ezek a felvételi művészek, akiknek saját dalaikat kell írniuk, de talán nem ez a legjobb képességük”-mondta Rachel Skaggs, a tanulmány szerzője és az Ohio State University művészeti menedzsment adjunktusa. „És akkor vannak dalszerzők, akiket segítenek és együttműködnek, és ezt egyensúlyban kell tartaniuk. Pénzt kell keresni és megélni, és nem kell szerepelniük egy „rossz dalban”. A Social Psychology Quarterly folyóiratban szeptemberben publikált tanulmány azonosította azt a két stratégiát-amit Skaggs „egyedi megkönnyítésnek” és „manipulációs táncnak” nevezett-a dalszerzők arra használják, hogy dalokat írjanak valakivel, aki híres lehet előadóként, de aki nem lehet nagy dalszerző.

„Vannak ilyen stratégiák arra az esetre, ha az együttműködőknek fogalma sincs arról, hogy mit akarnak elérni, különösen akkor, ha az egyik munkatárs sokkal magasabb státuszú – egy híresebb művész, aki fontos a kiadójának” – mondta Skaggs. „És ha ön a dalszerző velük a szobában, akkor nem akarja aláásni ezt az együttműködést. Azt akarja azonosítani, hogy valamit hozniuk kell az asztalra, és talán ez a hírnevük, de talán nem a kreativitás. Tehát milyen módokon lehet ezt megtenni? Hogyan hozhat létre mégis valamit, ami jó, de nem idegeníti el vagy csökkenti a partnerét? ” Az ilyen együttműködések a híres művészek és a sikeres dalszerzők között egyre gyakoribbak, mondta Skaggs a zeneiparra nehezedő gazdasági nyomás miatt.